Sedia beli rumah lelong?

Sedia beli rumah lelong

Adakah anda dah SEDIA BELI RUMAH?

Perkara yang paling penting & sangat-sangat penting sebelum nak beli rumah lelong adalah PERSEDIAAN.

Ini adalah perkara yang nampak cam biasa, tapi boleh mengundang risiko tidak dijangka… mungkin juga boleh menyebabkan seseorang pembeli rumah itu rugi ribuan dan ratusan ribu ringgit..

Jadi… apakah persediaan yang paling penting…

Saya akan tekankan kepada SEDIA… Anda perlu betul-betul sedia untuk beli rumah lelong dari segi:

  1. Sedia dan tahu Kelayakan pinjaman.. (Jika nak guna loan bank)
  2. Dah sedia deposit… (Ikut harga max rumah yang nak beli)
  3. Dah sedia Bajet (pembetangan bajet 2016 itu belakang kira)
  4. Dah sedia kos-kos untuk guaman & Stamping (Ikut harga rumah kita beli)
  5. Dah sedia untuk taggung kos-kos pembaikan rumah (jika ada)
  6. Sedia kos tunggakan jika bank tak tangung.. (lain bank, lain syarat)
  7. Dah sedia kos untuk bayar fee ejen (jika lantik ejen)
  8. Dah sedia lalui proses sebelum & Semasa lelongan (selok-belok lelongan)
  9. Dah Sedia berhadapan untuk kerja-kerja selepas lelong (jika berjaya)
  10. Yang paling penting, anda SEDIA dengan diri sendiri… (emosi & keberanian & kesabaran)

Rasanya ada banyak lagi nak tambah.. tapi rasanya cukup 10 persediaan asas ni dulu…

Bagi yang first time, mungkin nampak cam susah je nak beli rumah lelong… Harap jangan salah faham… saya bukan nak takut-takutkan anda… Apa yang saya kongsikan kat atas ni adalah asas supaya anda betul-betul sedia beli rumah lelong…

Fikir semula… macamana ada orang selamber je beli rumah… dan ada ramai yang beli lebih dari sebuah rumah… mesti ada teknik & rahsia dia…

Yakinlah anda pun PASTI BOLEH!!..

Nak beli rumah lelong tak boleh terus terjun je… Dalami ilmu untuk kurangkan dan minimakan risiko yang tidak sepatutnya…

Jadi… anda perlu Sedia Beli Rumah untuk beli rumah lelong.

Nak lagi tips & rahsia rumah lelong secara percuma!

Jangan lupa lawati atau baca lain-lain perkongsian dari kami disini >> Klik Sini <<

Leave a Comment

error: Content is protected !!